Täsä viaraskirjas o lupa kirjotta hyväntuulissi hulimaamaissi jutui, kysymyksi, oivalluksi ja ihmettelyi, tarttu kommenteihi ja neuvo neuvottomi. Saa hiukan kärttynenki olla, jos hyvä syy o, mut yrmyt mee poisteta armottomast. Sanamaija Laaksone vastaile ko voi. Välil see kyl hävi viikkokausiks, metän puski taik meren taa. Ain on takas tullu.
TERVETULO!


Pia-Pauliina Neiglick

 

 
What do you want to do ?
New mail
Hei vaan Heli,
Kiittäisin sinua kun tänään osallistuit SPR:n Nälkäpäivä-keräykseen. Todella sydämelliset kiitokset, ihanaa että autat
25.09.2020 23:32
Helmi

Hei,

 

kyllä oli valtavan kiva viikko, kun sai nähdä kirjailijan niin monessa vormaatissa. Nautiskelin ja nautiskelin! Kiitos Heli! Sydän

 

Lukemaan en ole päässyt, kun kirjapaketti makaa kotokaupungin postissa ja itse olen täällä missä käyn töissä. Mutta arvostelujen ja kommenttien perusteella on paljon hauskaa tiedossa, niin koetan olla kärsivällinen ja kärsivällinen. Vaikka tekisi mieli kyllä hypätä autoon ja ajaa täysiä postiin.

 

Toivon ettei kukaan rupea liian seikkaperäisesti kertomaan kirjan juonta. Kun tuntuu, että kaikki on jo saaneet omansa paitsi minä. Hyvää jaksaa kyllä odottaa ja odottaa ja odottaa...

 

Iloisella mielellä Helmi

13.09.2020 08:17
Priitta

Kyl olin sialun täyrelt hurmioitunu Loviisa Wanhoist Taloist. Ensmäine osus Ninan talost sai munt joo henkästymä nii, ettei myähemmät murhet yhtikäs haitannu, ku sai vaa intomiäle vähän tasantuma. Tiätty toivon, et lähetykse riakalet saatais koostettu yhtenäiseks - ei välttämät täyreliseks näytökseks.
Nina ja Heli oliva ihan kertakaikkise hersyvär riamukas pari. Poskilihakse melkkest puutusiva jatkuvaisest hymyilemisest.
Kyl mää viäl monen kerta meinan kaiken katto uurestakka ja saatta itteni hyväl miälel.

29.08.2020 17:05
Heli Laaksonen

 

Heii,

 

sun toivees on toteutunu! Noil sivuil pätkät ja alut ja loput ja välipaikat o ommelttu yhte: https://loviisanwanhattalot.fi/

Enimmät huhuhuu-kuuluuk-kuuluuk-onk-kenttä-onk-nyy-onkelmat o siivottu pois, niinko niit ei oliska. Tekniset murheet o meijän keskuures ain - täyty vaan keskitty oman larun hiihtämisse ja pysytellä toiveikkaal pääl. Oikke hiano, et olit kattomas! Loviisalaisis talois ol pal kekseliäisyyt. Toivottavast pääsette paikan pääl kattoma.


Jollei näit piäni klummei lasketa, ni muuten kyl ol kiva ja viihtyliäst painella taloje ovist luvan kans sisäl ja ruveta täyt päät tutustuma. Saa nährä, seurak jotta jatko joskus.

 

Pari viikko täst ettippäin keskityn kumminki sihe, et mahrollisimma moni sais kuulla, et piän hassu kaupanpäällisromaani Ajopuujalka o saatavil kirjakaupois. 7.-15.9.2020 o se maakine aik, ko täyty mennä kaupas käymä. Sitä ei tul äänikirjaks eikä sähkökirjaks - ja kirjastoihinki sitä tule ainoastas siin tapaukses, et kirjastoihmine o itte nii virkku, et mene 15 euron kans kauppa ostama jonkun kirjan.

 

Kirjakauppakeikoi on tulos Turkku ja Liatto ja Helsinkki ja Saloonki koitan ja Raumal ja Harjavaltta ja... ohjelman kokkomine on käynnis ja sihenki kannatta varauttu, et olen Liaros, ko ohjelmas luke Naantali.

 

Ai nii, TIAROTUS: ke 9.9. telkkar auk, teevee kaks: olen Kekäläise ja Susannan viaraan Puoli seitsemäs!

 

Heli

 

31.08.2020 13:58
Saija

KIITOS Heli, että kirjoitit - Ja yhä lissää kirjoitat ja maalaat..

Hienoja uutisia - kiitos näistä myös sisäpiiripriitalle! 

On varmasti muitakin mukavia kirjakauppoja olemassa -
Sananhelinä-nimisen kaupan löysin netistä ja sekös Saija Helinää ilahuttaa!

Nyt on kyllä lähettävä ihimisten ilimoille kunhan kirjojen viikko koittaa!

22.08.2020 21:10
Heli Laaksonen

Oiiii,

 

pohjosen tervessi,
kiitos!


Nii lämmittävi ja kiahtovi ja sivistysmiälest kertovi postituksi mun postkopastani löyty - ja lähettäjänä ain Saija Oulust

Tosiaanki: tervemeno ihmiste ilmoil syyskuun toisel viikol. Kaikis kunnollisis kirjakaupois - niis, mitkä kuulu Kirjakauppaliitto - saa siis kirjaostoksen kaupanpäällisiks 7.-15.9.2020 mun pikkuromaanini Ajopuujalka.


Tual  mää sepustelin siit enemmänki:
www.hulimaa.fi/ajopäiväkirja

 


Noilt sivuilt näky, mitkä kaupat o mukan - mut ainakin kaik Suamalaiset ja Akateemiset ja Kipat ja ---

www.kirjanpaivat.fi

 

Färikäst ja sitkiän hyväntuulist syksy,


Heli

 

 

31.08.2020 13:48
POSSUMI

Kotitehtävänimetvastaus sun viirel runokirjal: 'Hunajasialu',' Älä tunke',' Klöntt', 'Tuan takas', ja 'Hai lens'.

08.08.2020 20:55
Heli Laaksonen

Oikke!

Laitan sun Wilmaas merkinnä: Kiittäen hyväksytty.

 

 

Heli

31.08.2020 13:42
Helmi

Olipa! Olipa kyllä!

 

Kiitos Heli kaikista mun lempi runoista jotka sain kuulla.

 

Sää oot niin Paras!

 

Voisin kuunnella ja katsella, katsella ja kuunnella, uudestaan ja uudestaan. Hiukan haikeana, kun en päässyt paikalle, mutta iloisena että näin kuitenkin.

 

Hieno tapahtuma Naantalin Kirjajuhlat. Katselin perjantain ja lauantain ohjelmia. Nautin, nautin aivan valtavasti. Olen ollut kaksi viikkoa petipotilas ja piristi aivan huomattavasti mieltä ja oloa.

 

Aurinkomielellä Helmi

 

08.08.2020 19:49
Heli Laaksonen

Olipas mun ilo esittä,

 

ko tiäsin, et siäl jossa sika - ellei ussempiki - paina kärsän ruutu vaste!

 

Täsä onki olttu tiän pääl, huh!
Euras ja Naantalis ja Puumalas ja Hankos ja Loviisas - jokane viikoloppu elokuus. Keikat ol suhteellisen piäni, vähälukussi ja enimmäkses virtuaalissi. Hyvi sen huhkimise o senkin pualest jaksanu, et syksy näyttäis vähäkeikkaselt (ts. yks alustavast sovittu) - ellei sit lasketa ja tiätenki lasketa - Kirjan päivi mukka. Syyskuun toisel viikol uuren Ajopuujalkani kans painelen kirjakaupois eteläises suames ja koitan ratksta, mil taval vois olla yhtaikka houkutteleva ja turvalline...

 

Ain me jottan keksitä!


Ol runollisel elonkorjuumiälel!

 

Heli

 

31.08.2020 13:42
Priitta

Heï vaa Huli!
Mää olen tääl kauhja haikjois tunnelmis. Olen muistellu sun tekemisijäs. Oikken kävi Hulimaas kattomas sun aikasekssaamisias ja arvas mitä! Sun kirjojas on käännetty enemmän ku o listattu! OLE ISE ei nävy missä!
No oli mul yks kysymyski: Onk Pihapuhet kirjaks laarittu?
Ilom päivä koitta koht ku saara sun uus kirja luvettavaks. Riamu o SUUR!

23.07.2020 17:16
Heli Laaksonen

Haikkial miälel täälläki,

ko meina resilienssieväät repust loppu,
o ollu hiuka liia mont muutost tänä vuan...

Mut ko opinno alkava syksyl ja saan keskitty johonki, mikä (toivo mukka) suju ja mihe ei liity niimpal tuputtamist, anelemist ja suastuttelemist ko kirja-alal, pää ruppe kirkastuma ja reppu taas täyttymä. Sit voi ajatella tulevaisuuttaki taas varovaste.

 

Kiitos muuten tost OLE ISE huamiost. Huamasin senki, et uus latviannos, Soul. Burkans. Undens. ol unhottunu. Nyy o seki kirjattunas.

Nyy viäl muutamaissi runokeikoi täsä elokuus, Euran lavarunofestei ja Naantalin kirjajuhli ja Puumalan Kirjakemmakoi ja Hankon pikkufestivaalei ja Loviisan vanhoi talojaki.


Sylvia, Tuija ja pihapuhe mul olis taittamist ja painamist vail valminas,  mut näyttäis silt, etten uskalla sitä painatutta. En tiär, mihe saan sitä myyntti (ja oma verkkokauppa en voi perusta, ko en ossa postitta...)

 

http://www.hulimaa.fi/keikat 

Mää orotan, et vihro viimen tämä pitkästyttävä heinäkuu olis ohitte ja kustantaja tulis lomilt ja antais mun nyy jo paljasta uuren kirjan nime ja julkistamisaiktaulutki tarkemmi. Sihe saak me kaik vaa varrota, et olis viikko 37 jo. Pääsen näkemä teit ja pälpättämä tuareest kirjast!

 

 

Huli

 

27.07.2020 11:58
minna latva

Hei ja kiitoksi vastauksest.Stää formu kon tatvitais ain joskus,ko o jotta trahteeraamist.Meit vaa kiinnosta tämä asia,kon meil o ain ne sama piparkakos(kyl snää ne tiärä)ni olis vähä erilaissi.Seki o sit vähä vääri,kon olis lukko-piparkakoi,mikkä ei sit ol niit kon piräis,jotta vähä sinpäin.Mut irea on hiano,meet tehdä sit vissi niit piparkakoi ko osata.Luanikast loppuviikko.t:elvira.

10.07.2020 11:27
Heli Laaksonen

No nyy mää ole neuvotellu.

 

Tees simmotti, et laitat meijän kyläyhristyksen puhejohtajal viästi, ko hän ossa niit hitsata ja hänel voi joku ylimääränenki olla. Pääset suara neuvottelema oikkia ihmisen kans: miikka.lappalainen (a) luukku.com

 

Suvevaloi ja farelmaissi!

 

Heli

27.07.2020 11:45
minna latva

Heips.Kuules Heli.Mnuu sukulaiseni,Vanha Raumlaine,tahrois tehr Lukko Piparkakoi vähä enemmä.Ni,hän tykkäis,ett kävis seivakkast,jos olis formu,mil tehr.Tiäräx snää,mist tämssi formui sais,ko tämä resetti o siält Korikssamist lähtösi?kiitoksi vastsuksest.kysele;Elvira.

05.07.2020 18:36
Heli Laaksonen

Heii vaa hei ja kiitoksi kysymäst!

 

Tääl Kodiksamis semne lukkopipari (ässäpiparin sisar) on keksitty ja muattiki hitsattu. Niit muatei o olemas vaan 3-4 kpl. Mun täyty vähän kylän ihmisilt kysellä, olisik lainamine muil kylil soveliast... Kumsel aiktaulul muatti tarvittais käyttöhö?

 

Ol hyväl suvimiälel!

 

Heli

 

 

07.07.2020 21:55
Priitta

Olipas sunst soma kirjotus Eevas!

Mää ymmärsi, et sunt olis nyssit hyväksytty hakemas koulutukse. Onneks olkkon kauhjast! Miättisin, et mihe noist kolmest ja arvelin, et luanto- ja ympyristö. Tai jos sää kumminki tahroisit aja rattori ittes leivittämiseks? 

Simmost sit kans, et mää tiärä opisto lähelt yhre melkkestain tyhjilläs oleva lukali. Meina, et jos joskus sul olis pari perättäis koulupäivä opistol niin kiirussi, ettet jaksais välil kotti aja, ni voissin kysytä sul yäsia.

02.07.2020 12:43
Heli Laaksonen

Heii vaa,

 

oikke arvattu!

 

Mää sai opiskelusian eli koulupaika! Luanto- ja muut ympyrät o se ala ja elokuus alka ja jännä o! 

Asuntoloi on paikan pääl, mut en ol semmoses viäl käyny. Lukaalit, kivat, vapaat ja rauhalliset voi ol jossa vaihes kumminki tarppeliset. Mää alota nyy ens ja kuulutan sul sit, kui mene ja tarvittaisko lissä majoi. Mää kyl tykkän paikoist (ajoist en niinkä) ja siit et paik o välil eri.

 

Ol hehkuvana! Viikko 37 o erityisviikko, uus kirja luultavastvissiaikavarmast sillon kaupois!

 

H

 

 

07.07.2020 21:52
jjuha.

Sivut on tosi himppusen vaikee selkoset  no mut mimmi on kova

 

18.06.2020 00:54
Heli Laaksonen

Heiiii,

 

olen mää vähän pehmunenki, pääst varsinki. Kiva et löysit sivuil seikkailema. 

Valosa suve jatko!

 

Heli

 

 

07.07.2020 21:53
Jari J. Marjanen

Parhaimmat onnitteluni Kirsi Kunnaksen runopalkinnosta.

Terveisin vanha Tuglas-seurakollegasi

JJ

(jos vielä muistat)

 

14.05.2020 14:09
Heli Laaksonen

Kukapas sunt

ja kivat kääntäjäklubiajat unhottais!

 

Kiitos Kirsi Kunnas -onnitteluist! Hyvä miäl o niist ja palkinnostaki.

 

Näkymissi jossain sivistynees käänttes ja

valosa kevätmiält!

 

Heli

 

 

17.05.2020 22:51
Helmi

Oih,

 

virtuaalikeikka tekis terää. Se piristäisi niiin kivasti tätä muuton jälkeistä voipunutta olotilaa. Kannatan ehdottomasti Virtuaalikeikkaa ja maksan mielelläni osallistumisesta - oikein mielelläni ja Opaalikin maksaa mielellään. Kyllävaantoki!

 

Nuuvuksissa, mutta onnellinen Helmi

20.04.2020 08:48
Heli Laaksonen

No nyy,

semmost vinkki täsä heittelen ilmoil, et kannatta erityisen tarkast seurata Mäkimattilan Kyästin ja mun keikkakalenterei kesäkuun alus. On tulos Kuusijuhlat! Sin on tervetullei kaik!

 

Lisätiatoi tuas tuakios!


Heli

17.05.2020 22:52
Pirjo Pere-Simola

Kiitoksia lukuvinkeistä! Musta vyö oli hyvä ja Yön kantaja suorastaan pysäyttävä lukukokemus. Yön kantajasta oli pakko lukea otteita lukiolaispojalle, kun täällä kotona etäkoulua pidämme. Seili on ensi kesän vierailukohde! Uskotaan ja toivotaan, että korona on voitettu kesäksi!

23.03.2020 20:55
Heli Laaksonen

Heii,

 

hiano et otit vinkeist vaarin ja luit!
Ne o elämykselliset kirjat. Täl hetkel luen taas 30-40 teost yhtaikka, semmone ihana ja ikivanh, mailman färikylläsin kirjailija ko Unto Seppänen o mul taas luvun al, hui kui erikoine o esimerkiks Pyörivä seurakunta (ei mittä viitet uskonnollisuutte siin). Mittä dystopioi ei tee miäli lukke, valosa ja vitsikäst ennemminki.

 

Ol valosal ja vitsikkään pääl sääki!

Heli

 

18.04.2020 14:22
Helmi

Niin siis,

 

Hausjärven Oitissa oli järjestetty Runoiltapäivä 8.3. ja hyvin oli järjestettykin. Oli aivan valtavan kiva tunnelma. Tykkäsin!

 

Edelleen Helmi

09.03.2020 14:50
Heli Laaksonen

Oiioiii,

 

onneks sattusit siäl olema!

Se nimittäis ol vihoviimenen keikka tänä kevään nyy ko tämä en-san-sen-nime meit koettele. Suvelt mult peruuntus kans mm. SuomiAreenan keikka,  mut elokuus o montakin kalenterimerkinttä. Ei viäl uskalla ruveta mainostama. Mut katseet on taivarannas.

Nii ja hei: Ylen Runoraati elvytetä hetkeks! 23.4.2020 se tule Yle2:n Olohuane-ohjelman sisäl - ja mult kans tilatti runo, aiheeks annetti  muutoksen kevät. Se on kuvattu tääl meijän (naapurin) pelloil.


Luulisin, et siäl o yleisöäänestysmahrollisuuski. VINK!


Virtuaalikeikkoi o mult toivottu, mut niis o semmossi teknissi kommervenkei, mitä en viäl hallitte. Olen hissuksis ruvennu opettelema ja miättimä, kuis sen sais mukavast viäl elannonki kans ommelttu yhte. Esimerkiks semmossi 5e/ runokeikka -lipui ko sais yleisöl myyntti, ni voissin palkata ittelleni sil hinnal jonku reippaan IT-pojan auttamaanki.

 

Mut se on tutkinna al!


Heli

 

18.04.2020 14:27
Helmi

Mikä mahtaa piristää tätä lumetonta vesisateista kurakeli talvea?

 

Runoilija ja patalappupallo. Kyllä. Juurkinnämä!

 

Olipa ihana leppoisa rauhoittava ja hauska tunnelma. Ja kaikki saman tunnin aikana. Kiitos ja kumarrus.

 

Leijjaillen Helmi

09.03.2020 14:39
Heli Laaksonen

Pataklapunlämmin moikkaus sul oi Helmiäine

ja kiitos muillekki Hausjärvel olleil - ja reippail-reippail järjestäjil tiätty!

 

 

Heli

18.04.2020 14:31
Pirjo Pere-Simola

Hei,

Otin itselleni lukuhaasteen, johon kuuluu luettavaksi yksi kuuluisan ihmisen suosittelema kirja. Voisitko suositella minulle luettavaa? Älä suosittele omia kirjojasi, koska olen jo lukenut ja kerännyt ne kaikki.

Terveisin Pirjo Pere-Simola

26.02.2020 00:30
Heli Laaksonen

Hei ja kiitos miälenkiintosest kysymäst!

 

Miälelläni miätin! Mul on ollu jo 2011 saak oma kirjallisuuspalkinto Kodiksamia, mihe valikoitten teoksi joka vuas, mitä tahtoissin muilleki suasitel. Katos tualt:

http://www.hulimaa.fi/kodiksamia

 

2019 Kodiksamia ja teos, mitä voissin sul suasitella o Johanna Venhon Ensimmäinen nainen. Katja Kallion Yön kantaja oli kans huima. Kodiksamian ulkopualt esimerkiks Petri Tammisen Musta vyö ol hiano ja Koivukarin Tapion kaik kirjat, oma suasikkini hänelt o Meren yli, kiven sisään. 

Täsä tul näit vinkei nyy vähän kavereillekki...

Ilossi lukuhetki!

 

Heli

 

 

26.02.2020 19:44
Mikäliä ompelia

Voi ko olikin kiva ko nukkemuijat odotti kans Naantalis ja läksivä mun kyytiseuraks. Tosa ne ny istu taas meijä olohuanes nojatoolis ja odotta uussi klänninkei. Kainol oli jo yhteyksis ja lupasiva katto, jos löydyis jottalai sama neulet ko Naantali frouvillaki oli yll. Niitte mekoitte ja tunikoitten tilkut o vissi menny jatkojalostukse, mut eiköst siält jotta samantyyppist löydyis. Odottele yhteydeotto heilt.

Aurinkoissi päivi meill kaikill!

15.02.2020 21:24
Heli Laaksonen

Mää löysin mun varastoist (lue: kaaoksist) semmosen Tuijan hameen kokkose Kainoneuleen Orvokkitilku! Färi on kylläki tummavihriä, mut kuasi,presiis. Pirän talles.

 

Sylvian kankas - kui ollakka - ol nii erikoine, et ei ol viäl löytyny.

 

No, lopputalven Naantalin teatterin Pihapuhekeikat o loppumyytyi, mut ko suvel he ruppeva veivama kesäteatterina sitä, ni sillo olis pikkumuijillaki ihana olla hame ojos.

 

Muute Hämeenlinnan teatteris o uurest Sylviat ja Tuijat, käyn sen kans kattomas joku päiv, toivottavast muutki!


Valosa kevätmiält ompelia-pulu!

Heli

26.02.2020 19:38
Helmi

Hei,

 

hieno reissu. Hienoja ihmisiä, hyvää ruokaa, tutustuminen Naantaliin ja Naantalin teatteriin. Heli Laaksosen hieno teksti: harmiton, hauska, ajankohtanen ja herkkä. Nauroin aivan kippurassa ja hetken päästä pyyhin salaa silmäkulmaa. Hyvä Heli mä niin ihailen sun kykyä kirjoittaa! Kiitos!

 

Naantalin teatteri tekee hienoa työtä! Kiitos teille! Menkää kaikki katsomaan, suosittelen lämpimästi.

 

Huomenna Turun taidemuseoon ystävien kanssa ja syömään. Tämä on niin parasta ihmisen elämässä. Mä niin nautin juur tämmösestä.

 

[*] [*] [*] Helmi

08.02.2020 21:28
Heli Laaksonen


Kiitos Helmi ja mainio viaraskirjan väki, et läksitte Sylvian, Tuijan ja pihapuheen kattoma!

Ne o Naantalin teatteril saanu sitä nii rummutetuks, et ei ol ko hajapaikoi jäljel loppuesityksi. Mul elä kumminki toive, et kesäteatterina he läväyttäis esitykse valloilles!

Kauneist sanoist olen ain hyvilläs. Emmää niist vissi ikinä täyty.

 

Semmosen vinkkaan, et vihroviime sain Ventspilsis kirjotetun Latvian Ajopäiväkirjani tehryks. Käykkäs tavamas ja kuvi kattomas: http://www.hulimaa.fi/laaksonen-lausuu-latviassa

Huli

 

Ai nii, Sylvian ja Tuijan lipui ja lipputiatoi tualt: www.naantalinteatteri.fi

 

15.02.2020 20:27
Helmi

Heipsis!

 

Tässä pikkuhiljaa mietin ja pakkailen reissukamppeita. Tarvinko tuota ja tuota ja tuota... Sitten pakkaan ja laukku painaa syntisesti. Raahaan sitä mukanani joka paikkaan ja kotiin palatessa huomaan etten ole sieltä tarvinnut juuri mitään. Joten nyt kerään kamppeet tuohon pöydälle ja jätän niistä ainakin puolet siihen, niin laukku ei paina juuri mitään.

 

Miten hauska lähteä Naantaliin ja tavata ystäviä ja nauttia hyvästä ruuasta ja teatterista ja kaikesta, ihan kaikesta. Mä niin odotan aamua!

 

Sitten kun sieltä tulemme alkaa totinen arki. Yksi talo täytyy tyhjentää vuosien varrella kertyneestä ryönästä ja tavarasta, jotta pääsemme muuttamaan uuteen kotiin. Miten jännää, miten jännää. Toivottavasti Pihapuhe-näytelmästä saadaan vinkkiä, kuinka päästä eroon kaikesta kerätystä.

 

Aurinkoa ja hyvää mieltä Helmi

07.02.2020 10:29
Heli Laaksonen

Hyvi sää pärjäsit!

Ja eikös vaa, et Pihapuhees on kaike sen kohelluksen keskel yks viisaus siitäki, et mitä ihmisen pitäis ryjilles tehrä..?


H

15.02.2020 20:28
Joku ompelia

Nonni! Lippu plakkaris ens lauantaiks Naantalin teatteril. Eli siäl nähdä ainaki Helmi ja ukkeli ja Priitta ja sijat. Toivottavast joku muukin tule ja viäl Huliki.

01.02.2020 20:39
Heli Laaksonen

Siäl me kaik muijat sunt ojos orotetti - ja onneks nähti sun ilone olemukses!Heli ja nykytykkimyssy

15.02.2020 20:29
Priitta ja eritotenki sijat

No tot kai Huli läsnäon ens'illas, mut viäl 8.2 kans -pliiiis...

30.01.2020 16:52
Heli Laaksonen

Ja niinko huamasitte: Hän oli!
Vaik luuli ettei!

 

H

15.02.2020 20:29
Helmi

Valtavan hauska lähteä Naantalin teatteriin katsomaan

"Sylvia, Tuija ja Pihapuhe"-näytelmää.

On ensi-illassa 7.2. Mää niin odotan reissuun lähtöä. Kunhan Ukkeli piipahtaa ensin Afrikassa, niin sitten voidaan lähteä matkaan.

Miten hauskaa, miten hauskaa!

 

Jospa se Heli kans kohta tulisi sieltä ulkomailta jo pois, niin hänkin vois tulla katsomaan mitä on kirjoittanut.

 

Hiukan maa oli valkoinen, kun aamulla heräsin. Mutta ihan hiukan vaan. Eilenhän se tieto siitä Afrikan reissusta tuli. Antaas kattoo tuleeko perinteisesti metri lunta kun Ukkeli on maailmalla. Kaksi kertaa on käynyt niin ja olenkin jo aloittanut valmistelut sitä silmällä pitäen. Lumikola ja lapio on putsattu ja vahattu, että saan lumikinokset liikkumaan liukkaasti. Lumiharjan varsi on kiinnitetty tiukkaan ja se seisoo oven pielessä vartoomassa. Vielä käyn naapurin Jokelle kertomassa, että kohta sitä lunta saadaan, niin talvi saa tulla. 

 

t. Helmi [*] [*] [*]

22.01.2020 18:20
Heli Laaksonen

Ukkeli nähty!
Helmi nähty!
Sylvia nähty!
Tuija nähty!
Pihapuhe kuultu!

Oli ilo olla teijän kans yleisös hehhettelemäs (omil jutuil o helppo naura, ko o nii huano muisti!)

H

 

 

15.02.2020 20:31
Terhi

On aika lähteä –

 

sulkea sydämeen

aplodeista huokuva lämpö

 

on aika kerätä runot ämpäriin

ajatusten auringot

ottaa syliin ja kantaa kotiin

 

patalappupallo etupenkille

karttaa lukemaan

opastamaan tien halki sumuisen maan –

tutuille seuduille

 

Onnistuit

ilahdutit

liikutit kyyneliin

 

Kiitos kirjasta ja kiertueesta!

26.11.2019 09:34
Heli Laaksonen

Helmiterhiorvokkini!

 

Kiitos mitä sulosimmast Aurinkokiarrokse yhtevetämisest!

Olen välil ain käyny tääl viaraskirjas sitä lukemas ja palauttanu miäli sen hianon tiänpäälolemisen tunnelman ja kaik ne tuikkivasilmäset lukijat, kenen kans sain kiärttä.

 

Kauan kestä toipumises! Nyy olen viättäny hiljaiselo, tehny pikkuhilja kirjotushommi ja niistäny (nuha ymmärs varrota, et ens kiartue, sit vast häne vuaro.) 

 

Paketit hankin kaik tänä vuan kirjana - ja luultavimmi Laitlan kirjakaupast, ko tämä o heijä viimene vuas. Voi ko mul tule ikävä!

 

2020 on kummalline luku ja jouluaik o erikoine aik. Kumpiki silti oteta vasta selkä suarana!

 

Jäälyhtyi pihoihi, jääkukki ripsihi, tähtikuvioi silmihi!

 

Heli

 

 

17.12.2019 19:03
Helmi

Hehee,

ihana sikaruno, Kene vika,sika?, on yksi minun lempirunoista ja tykkää siitä kyllä koko perhe. Minä ainakin laitoin sen toiverunopurkkiin toiveena, ehkä joku toinenkin. Se on erittäin hyvä ja niin totta. Niin se runo.

Helin runokeikka Lahdessa oli ihana hauska liikuttava ja niin kuunneltava katseltava. Olisin kuunnellut ja kuunnellut ja katsellut, mutta Heli aina havahduttaa ennen kotiin lähtöä, että on ”LOPPURUNON” aika ja sitten on vaan lähdettävä. Hiippailin kotiin ja olen leijunut nyt kai kuukauden tai ainakin melkein. Toiseen kertaan voisin keikan kuunnella, mutta nyt näyttää pahasti siltä, ettei toiveeni toteudu. Voi voi voi! Se harmittaa!

Mutta yllytän ja suosittelen muita menemään keikoille. Menkää ja ihastukaa! Se kannattaa. Siis Yläne, Mynämäki, Lohja, Tampere.

Helille ja ryhmälle hyviä ja turvallisia keikkakilometrejä!

[*] [*] [*] Vaan kui me nähdään? Kui?

Aurinkoisin terveisin Helmi

08.11.2019 10:38
Heli Laaksonen

Leijuva Helmiäine,

 

kiitos sul ja mun toiverunoyleisölleni hianoist viikoist! 

Nyy o aurink kiärretty ja paluu maanpinnal alkanu...

 

Kuulumissi-näkymissi! Misä? Ei sitä heti tartte tiätäkkä!

 

 

 

Heli

23.11.2019 18:16
Priitta ja eritotenki sijat

Kyl meil oli taas niimpal lysti tual Prankul. Voi et! Mää alo huntera, et kui äkki sää pääses yles noist noloure syävereist, ku oles mokannu. Nee on kuulijal nii herkullissi sun kertomanas, et luulis sun ihan tahallas törmäilevä meijä iloks.

25.10.2019 13:05
Heli Laaksonen

Mitä mahto teijä siat tykätä mun sika-runostani? Mää keksisin sen ohjelmisto Lahren-keikal vast, ko joku ol sen toiverunopurkki purottanu. Nyy en ossa ajatellakka Aurinkokeikan pitämist ilma sitä runo.

 

Kyl ol kiva, et olitte munt Turkkuses kattomas. Mul on kertyny uussi töpninkei lissäki... Nyy o jäljel 19.11. Yläne, 20.11. Mynämäki, 21.11. Lohja ja vihoviimesenä ja jotenki kivana 22.11. Tamperetalo. Ei tiär, ketä siäl viäl tuleka vasta!

 

Kodiksamia-kirjallisuuspalkintoehrokkaatki o juur valittu, nii et syysperinteis ollaan tiukast kii: www.hulimaa.fi/kodiksamia

 

 

Huli ja huljutettu lehm

 

04.11.2019 22:28
Eeva Jaakkola

Hei Heli ja Kiitos!

Eilinen "Aurinkokiarros" Järvenpää-talossa toi iloa, valoa, lämpöä ja hyvää fiilistä niin kovin harmaaseen ja sateiseen lokakuun päivään. 

Tämäkin runokeikkasi toi jälleen mieleen lapsuusmuistot Ukista. Mummua eikä Sannolla sijainnutta isäni lapsuudenkotia enää ole ollut olemassa pariin vuosikymmeneen, mutta sinua kuunnellessa kuulen, miten upeasti mummu puhui murretta, joka lapsenakin ihastutti ja ilahdutti ja mieleni täyttyy lämpimistä muistoista. 

Antoisaa kierrosta ja mitä parhainta syksyn jatkoa sinulle!

Eeva

 

18.10.2019 09:05
Heli Laaksonen

Kiitos sul ja muil Järvenpäätalolaisil!

 

Kyl ol hauska alotta kiartue, ko talo vilisi väkke ja mää sain pulputtamistani pulputta. Tääl sitä mennä, kakskolmannest kiärretty ja viäl on keikkajalka kepiä.

 

Syysaurinkoist miält.

 

 

 

Heli

04.11.2019 22:23
Helmi

Heh,

 

hieno sytkäri. Keltanen sytkäri. Kiitos!

 

Saatetaan nähdäkki aika pian. Lauantaiaamuna, huomenna, lähdemme reissuun. Miten hauskaa, miten hauskaa! Messuilla on kaikki!

 

Olemme tulossa - Turku oletko valmis?

 

Riemuissaan Helmi [*] [*] [*]

 

04.10.2019 06:41
Heli Laaksonen

Heii,

 

onneks me nähti! Ja kui me viäl nähränkä! Et voi usko!

 

Heli

 

 

04.11.2019 22:21
Martti Kavekari

Heii  HelI !      Juu kyl maar  sun  simmone uus  kirjas sit töytty osta kans itelle ku sitä viäl ole , mut nährä sit siäl !!

Runolissi terveksi T.  Masa

03.10.2019 22:27
Heli Laaksonen

Heii Aurinko-Porkkana-Masahollolast,

 

Kiitos viarailust, kukkasist ja vihanneksist!

 

Kyl ol kiva pitkäst aikka nährä. Hilppiä miält,

 

Heli

 

 

04.11.2019 22:20
Heli Laaksonen

Heii,

see olen mää itte, ko koitta kirjotta ja lähettä tervesiks, et Turun tutuil kirjamessuil nährä!

Ohjelma tosa:

 

SANAMAIJA HELIN KEIKAT TURUN KIRJAMESSUILLA 2019

Helin, Lauri Tähkän ja Kyösti Mäkimattilan oma osasto A62, A-hallissa

 

PERJANTAI 4.10.

  • 12.30 Helin Lypsyjakkarakeikka omalla osastolla, A62

 

- AGRICOLA-lava 14.00-14.30 HELI & KYÖSTI MÄKIMATTILA: Runovuoropuhelu Helin Aurinko. Porkkana. Vesi ja Kyöstin Valoina toisillemme -runokirjojen äärellä.

- Signeeraus klo 14.30-15.30 osastolla A62, oma osasto.

 

- Signeeraus Kansallisen kirjakaupan osastolla klo 16.15-16.30

 

LAUANTAI 5.10.

  • 11:00-11:15 Turun seudun äidinkielenopettajien liiton osasto A74

- Signeeraus klo 11.15-11.30 osastolla A62, oma osasto.

 

AGRICOLA-lava- 11.40-12.00 Aurinko. Porkkana. Vesi. Anna-Riikka Carlson haastattelee Heliä, signeeraus klo 12-12.30 - A33 WSOY:n osasto.

 

KUISTI - 12.50-13.20 Mitä kuuluu kotiseutukirjallisuudelle? Keskustelijoina professori LAURA KOLBE,  HELI LAAKSONEN ja RIITTA VANHATALO. Suomen Kotiseutuliitto

 

AUDITORIO - 14.05-14.45 HELI LAAKSONEN & LAURI TÄHKÄ – kirjakeskustelu

Helin Aurinko. Porkkana. Vesi -kirjan ja Laurin Äärille-ajatusvirtakirjan tiimoilta

 

- Signeeraus Lauri Tähkä ja Heli klo 14.50-16 osastolla A62, oma osasto.

 

SUNNUNTAI

  • FIORE 11.10-11.30 Leelo Tungal: Toveri Lapsi, suom. Anja Salokannel

(Arktinen banaani), Tungalia ja Salokannelta haastattelee Heli Laaksonen.

 

12.15 Helin lypsyjakkarakeikka omalla osastolla A62

 

KUISTI 15.40-16.20 LATVIAN ELOONJÄÄMISEN VUOSIKYMMENET.

Heli haastattelee Mara Zalitea, Atis Klimovicsia ja Inese Zanderea.

-Signeeraus Rozentals-seuran osastolla A17.

 

 

Tervetulo Turkku moikkailema!

 

Heli

 

03.10.2019 21:36
Leo

HEI! HELI, ja kaikea hyvää!

 

Tässä sinule pikku runo: 

Sinä siltoja kun rakennat- näät

ei kuiluja muualla kuin ihmisissä itsessään

ei välillämme ensinkään. 

 

Pötyä puhe "vierassieluisuudesta",

että erillään kukin taapertaa kuplassaan;

kielet on ja murteet meillä lukot avata.

 

Armoilla kait olemme vain 

omien ennakkoasenteiden, sinulla 

kun on näköalapaikka yli

loputtomien lakeuksien ja sydän laaja

tämän varmaan jo tiesitkin.

 

Hyvää jatkoa ja inspiraatioita! t. Leo

 

27.09.2019 11:54
Heli Laaksonen

Kiitos kaunosialune Leo ajatteluttavast runost!

 

Valosa syysmiält sullekki. 


Jos inspiroirut keikal lähtemä, ni tul moikkama,

Aurinkokiarros kiärtä pitki eteläist Suame runosialui hakemas!

http://www.gramofoni.fi/runorundi-heli-laaksonen-aurinkokiarros/

 

Näkymissi,

 

Heli

 

 

03.10.2019 21:39
Martti Kavekari

Heiii Heli !   Nyt mää olen saanu aikaseks ett ostin lipu 19.10. klo 19.00 täält Lahest.  Paik on n:o 244  kesk rivi 9. Ni nähra sit siäl Felix Krohn salis sillo !    Treveksikaikill  Tvoo" Hoikka poika Hollolast "

 

 

 

 

 

 

 

26.09.2019 13:37
Heli Laaksonen

Hollola hoik poik!

 

Melkke jo kerkes ikävä tulema! Kiva et olet siin ja hiano et olet tulos Lahte Aurinkokiärtämä. Tul ilmottautuma mul sit taas sihen kirjamyynni huitteissi.

 

Aurinkomiält!

 

Heli

03.10.2019 21:33
Helmi

Huuuu,

 

lisää tulitikkuja! Kiitos, niitä tarvitaan aina. Varsinkin tuulisella säällä menee useampi.

 

Olen mökillä ja täällä on niin aurinkoinen kiva ilma että ihan. Aurinko lämmittää ja sulattaa auton jäiset ikkunat ja koska ne on vielä jäässä taidan lähteä kävellen kylille. Heippa! 

 

Helmi

25.09.2019 11:12
Heli Laaksonen

Tosa o viäl sytkäriki, jos tiku loppuva: =

 

Nährä jo pia!

 

H

 

03.10.2019 21:34
Helmi

Hei!

Laitetaas jäälyhtyihin valot.

 

[*] [*] [*]

 

Noin! t Helmi

20.09.2019 12:26
Heli Laaksonen

Plimmm,

 

hän sytytti valotki! 

Täsä vähä viäl tikui vastase varal: llll llll l ll ll

 

Huli

 

 

 

22.09.2019 23:06
Helmi

Hihhihii!

Kyllä on ollu kiva syksy, kun saatiin uusi kirja Aurinko.Porkkana.Vesi. Siitä on ollut niiiiin paljon iloa. Olen raahannut sitä mukanani mökille ja takas kotiin ja mökille ja takas kotiin, rakas aarre.

Keikkaa odotellaan innokkaasti. On kiva päästä kuuntelemaan kokonainen keikka. Aika vaan kuluu hirmu hitaasti. Ostakaa ihmiset keikkalippuja ja uutta kirjaa, suosittelen lämpimästi.

Turun kirjamessut kiinnostaisi kans, mutta kattellaan nyt onko Opaali kotosalla vai jossain maailman äärissä. Jos vaan on kotona niin pörhällämme kyllä Turkuun. Se olis niin hienoo päästä taas messuille. Turussa on ihan oma lämmin ja lempeä tunnelma. Suosittelen sitäkin!

 

Kohta saadaan pakkasta ['] ['] [']

Jänskätellen Helmi

19.09.2019 22:31
Heli Laaksonen

Aurinko. Porkkana. Helmi!

 

Kiitos valoviästistäs!

 

Aurinkoporkkanavesi o nyy mukavas kellutukses, kolmas painos käsketti ottama. Kyl ne taita kustantamollaki hiuka varauttu sihe, et Aurinkokiartue saa väe liikkel ja kirjatilaukset vilisemä silmis. Sitä täälläki toivota - ja tiättyki sitä, et omi, armai kuulijoi omil ikälikinäkösil silmilläs näkis! Kattokas oma keikkapaikkanne tualt 

http://www.gramofoni.fi/runorundi-heli-laaksonen-aurinkokiarros/

 

***

Kirjamessuje osasto Turus o siis mun, Mäkimattilan tankokuninkka ja Tähkän Laurin yhteine, ja siäl vaihtelevast ollaan 4.-6.10. Pikkupikkuosastol A62. Knappikukkanenki o messuil, mut hän saa tyytty olema pihas vaa. Saa sitä taputella!

www.kirjamessut.fi o osote, mist näke kummossi viivanaviuhtomissi tänä vuan o. 

 

Treffamissi,

 

Huli

 

 

22.09.2019 23:34
Heli Kokko

Hei, kaimasein pitkästä aikaa!  Just tänä iltana ajattelen ilolla sinua ja kirjojesi tuottamaa iloa. 

Armas vanhempi poikasein laitto mulle viestiä, et kuultele nyt hyvää haastattelua Heli Lasksosesta joltain ihme asemalta joka ei ollu mulle tuttu ollenkaan.

no, hän nopsana laitto linkin, mistä vanha äiskä sai heti kuunneltuu sun juttujas. Heti varasin kirjankin luettavaks! 

Olis kyllä mukava nähdäkin sua, mut mä oon vähän pahas jamas sikäli, että oon läheishoitajana aika pääsemättömissä juur mihinkään, mut kovasti seuraan kyllä mitä ulkomaailmassa tapahtuu.

kaikkee hyvää sun matkoilles ja kirjoilles terveisin Heli kaima

29.08.2019 22:34
Heli Laaksonen

Ihana poik sul!

 

Radio Rockin korporaation viaraana mää kävinki, ja kyl ne o loistomiähi siäl! Mää sanoissi, et heijä ohjelma o Suamen paras kulttuurikanava, yllättävä ja perehtyvä. Ja viarail o aikka olla rauhas paikal siäl pulputtamas.

 

Hiano, et olet pysyny runomeininkeis kii kaik nämä vuaret   - ja nyy luet uuttaki. Aurinko. Porkkana. Vesi. -kirjan runost Syrämien kirjois on tehty videoki. Siitol haastattelussaki juttu. Fölis on Mäkimattilan Kyästi ja hiano suamehevone Varjo-Nova. 

Sen voi katto tualt: https://m.youtube.com/watch?v=-iWE-HkCUMc&t=16s

 

Aurinkoist syysmiält sul! Jospas kumminki joskus jossa nähtäis!

 

Heli

 

 

 

30.08.2019 13:02
Marjut Toikkanen

Kiitos 18.8.2019 vierailustasi sukujuhlassa Raumalla.  

Signeerasit uuden kirjasi Tertulle ja sanoin vieväni sen äidilleni.  Muistisairas isäni 90 v. selasi kirjaa ja totesi, että tätä voisikin lukea.  Hän ei ole moneen vuoteen kirjaan koskenut.  Tämä tilanne oli aivan ihana valopilkku niin äidille kuin minullekin!  Kiitos Heli:)

20.08.2019 11:43
Heli Laaksonen

Kiitos kutsumast

ja aurinkonkukkassi

ynnä runomiält nii sul ko tejä äitil ja isällekki!

 

Näkymissi ja kuulumissi!

 

Heli

30.08.2019 12:40
Saija

KIITOS erityishuomioimisesta Heli -

kyllä Ouluun oli saatu APV-kirjaa ja vajautin pinoa perjantaina -

säästellen luen, nautiskellen, liikuttuen -

 jopa hoksaten sen jujun, joka niistä löytyy aina.

KIITOS että jaat sekä huoltasi että iloasi Heli!

19.08.2019 19:17
Heli Laaksonen

Oi Oulun kirjapinonvajentaja!

 

Kiitos kohottavist sanoist - sää ole juur oikkia ihmine kulkema nenä kii Aurinkoporkkanas!  Se o ajatteleval ihmisel lähettty täält mun lähettämöst...

 

Nii ja: Taas mää kiitän yhtaikka kaikist postmerkkei myäte ajatelluist postimuistamisist!

 

Elosa valomiält, valosa elo-

 

Heli

 

 

30.08.2019 12:44
Helmi

Kultaa hohtava oranssi

 

Aurinko

porkkana

vesi

 

Voiko pirteämpää olla

 

Aivan kuin sinä

 

Lämmin

iloinen

virkistävä

 

Onnea uudesta kirjasta

Kiitos uusista ajatuksista

 

Helmi ja Opaali

19.08.2019 16:01
Heli Laaksonen

Onkoha niin kirkast päivä ollukka, ko 

Aurinko. Porkkana. Vesi. -kirjan julkkarit Raumal?

 

Ens aamul loimotti liäkit julkistajaispaikaks suunnitellus Brummis, sit Posellin kakssatapäine yleisö lämmitti munt olemal ja tulemal! Kirjoi ostetti, karjankutsuhuuroi huikatti, aurinkonkukkassi ja porkkani jaetti. Oli siäl JOKU simmonenki, ketä ol applikoinu paitas ette jättiporkkanan, seljän pual aurinkon. Ain te pääsette munt yllättämä. Kiitos!

 

Runokokoelma Aurinko. Porkkana. Vesi. (WSOY) o nyy sit mailmalaajust jakelu vail valmis. O sähkökirjana Bookbeatis ja Storytellis, o itte luettuna äänikirjana CD:l ja mainituis lukuaikapalveluis. O viäl livemuatosena, ko Aurinkokiarros-runokiartue lähte liikkel 17.10. Järvenpääst, jatku Lahte, Loimaal, Hämelinna ja mihe viäl, ja loppu marraskuul Tampere-talol.

 

Misä välis me nährä jälles? Toivottavast mones!

 

Aurinko. Porkkana. Syrän!

 

Heli

 

 

30.08.2019 12:56
Priitta

Mää sivele sormempääl kultassi upotuksi kirjan kannes. Tammenterhoi, männynkävyi, pihlajamarjoi, koivu urvui ja HELI LAAKSONEN (saisink selvä, jos olsin sokkia?). Tuli miäle, et tarvittaiskos mee Nyky- ja muinaissuame murresanakirja? See olis ainakin kakstoistosane, veis kirjahyllyst metri. Kysyttäis niilt, kenem miälest murtteil ei kuuluk kirjotta, et kumppa on kivempi lukke, sanakirja vai AURINKO. PORKKANA. VESI.?

14.08.2019 09:52
Heli Laaksonen

Ooo!

 

Munst o ihana olla tammenterhoje ja männynkäpyjen kans samas kullaltsiftavas kannes! Mää ole lähipäivin julkasemas Emmikyytsöshaastattelun eli kirjan kannen tekijän fundeerauksi. 

 

Kiahtovat om Priittan lingvistiset kiamuroinnit! Joku päiv se kokko ne kirjaks ja sit mää ole jonos.

 

Huli

 

 

30.08.2019 12:39
Helmi

Moi moi moi!

Olipa mukava kuunnella Heliä radiosta. Niin letkeää ja lempeetä jutustelua. Tosi kiva haastattelija.

Juu näin on, että meillä on pieni reissu siinä juur sopivasti, niin aateltiin jospa ajetaan Rauman kautta kotiin. Ainakin näillä näkymin suunnitelma on tämä ja kun vielä BO lupasi ystävällisesti auttaa asiassa, niin mikä ettei. Reissuun vaan!

Hauskaahan se on Sijat nähdä kuitenkin, jos Priitta ja hHanna ei nyt juur pääse. Niitä kirjoja olenkin odotellut hartaasti ja nyt saisin ne kotiin. Nii ja tietysti Helin uuden kirjan aion hankkia ja äänikirjoja pari kolme. Ja taas kotimatkalla kuunnellaan CD:tä ja nautitaan ja meillä on niin hauskaa, niin kuin aina kun ollaan reissussa ja onhan meillä kyllä kivaa kotonakin ja nyt täytyis lopettaa, mutta näitä sanoja taas tursuaa jostain...

Aurinkoisena Helmi vai pitäiskö sanoa näin illalla että kuisena.

No kuitenkin heippa.

07.08.2019 22:21
Heli Laaksonen

Hiii!

Olen teijän kaikkien tulost nii ilone!

 

Vartoilen tääl porkkanat ojos ja aurinko kallellas!

Siis ti 13.8. ko 19 Brummil Raumal. www.brummi.fi

 

Viäl mahtu! Pal on porukka tulossaki, olen kuullu huhun.

 

 

JA HEI OULUN SAIJA HEIII ja muut Jakke Holvakse ja Ylen kulttuuriykkösen kuuntelijat! Mää itte näen teijän viästit, mut en saa niit esil. Vastailen nyy. Kiitos mainioist kommenteist kumminki! Jakke ol perehtyny ja viisas ja lämmin - kyl ol turvalline hänen kassas puhella.

Tualt sen haastattelun voi kuunnella iha noi vaa:

https://areena.yle.fi/1-50188044

 

Nii ja toinen kysymys:
Aurinko. Porkkana. Vesi. -runokirjan o julkassu suur ja mahtava WSOY eli kyl he ossa jaella sen iha jokasel kirjakaupal. Voi olla, et Oulus on tarvet mennä kirjakaupal vähä vihjailema, et tilatka - mut iha varmast sen siält saa. Nimmarei heil ei vissi ol. Niit saa sit Vanhan Rauman kirjakaupast tilaamal:

https://www.vanhanraumankirjakauppa.fi/tuotteet.html?id=27064/

No nyy mää ruppen jännittämä julkkarei. Siäl nährä!

 


Heli

 

 

13.08.2019 01:12
Sijat

Kyl mees sijat nykkumminki tulla! Ku tartte tuara Helmil kirjoi...

07.08.2019 09:52
Heli Laaksonen

No niiiiiiiiiiii!

 

Tämä o  oikkia puhet.

 

Kaikemoissi uutissi luvas lavalt. Kyl siin tarvita nii sinitukki, siskoi ko sioiki.

 

Huli

13.08.2019 01:13
B.O. taikk mikäliä huutelia

Heivaahei! Vai ei ol siat eikä Priitta ja hHanna tulos Brummi. No mun täyty sit ainaki mennä. Ja lupasin käyd ostamas liput myäs Helmil ja Opaalil ko ovak kuulemma tulos suarint reitti Raumal myäs. Mää oikke miälelläs toimi lipuhakija-akenttin, jos siit hyväst saa näil kulmil noi ihani viarai. Siit onki jo aikka ko viimeks treffatti.

 

06.08.2019 22:23
Heli Laaksonen

 

 

 

En saa mahtuma tähä nii suurt syränt ko olissit ansainnu!


Sää olet sen yhren palveluksen tähre kyl kutsuviaraslistal Brummis, nii et jos sul jo lippu o, ni an jolla taik MYY!

 

Äänikirjat ei ol viäl vissin tullu vaik ova valmei. Niist sitä jutujuurt ja huutto vast riittäiski.


Me nährä! Ja se o mailmankiva!

 

Huli

 

13.08.2019 01:16
Priitta ja eritotenki sijat

Nytton sul tullu aika ittenäisty ja luatta sihe, et yleisö tule paikal. Ai! Nii, et mee ei nyt tullakka sinne Brummisse.

Toivottavaste mahrutan Taiteire yäs sun lähettyvil. Sijat o hyvi tunkema.

06.08.2019 12:07
Heli Laaksonen

Onneks tämä ol valeuutine!

 

H

 

 

13.08.2019 01:12
Saija

HYVÄ Heli! - sain jo ostettua talosta kertovan lehen- mainiota, MAHTAVAA - ja kiriaaki jaksan oottaa - mutta kuulemma SINUT on ilimotettu ratiossa kuuluvaksi.. keskiviikkona jo?

MILLOIN JA MONELTAKO JA MILLÄ KANAVALLA?

SAIJA ei löytäny - AUTA!!

 

05.08.2019 22:15
Heli Laaksonen

Oi Oulu!

 

Olen ke 7.8.2019 Yleradio1:s Kulttuuriykköses klo 15-16 Jakke Holvaksen pitkäs haastattelus. Ihana ja jännä! 

 

Eloiloi sul!

 

Huli

06.08.2019 07:29
Priitta

Erelissen kirjottajasse viitate:

Nykku Huli lomaile, ni mää laitan tähä vähän tiato piaruist. Hän voi käyttä niit sit, ku hän laati vastaust Maijal ja Otsol. Mailma vanhin löyretty kirjattu vitsi kuulu tämmöttös: "Nuar neito piaras rakastettus sylis." 
Mää en tiätenkä muista mist ja milt ajalt toi vitsi o, mut Huli on taitava kaivama neet tiarot jostai.
Mää olenki kehittäny piarust teoria: Ku Luaja suunnitteli ihmise ainevaihrunta, ni Hän tuli siin samas keksineks huumori. Sualistokaasuist Hän olis kyl osannu laati hyvähajussi ja kaunissointissi piarui. Mut Hänpäs kokeili erilaissi pärinöi ja haisui ja asensi sit ihmisse nee, ku Hänt ittetäs enite naurutti.
Niiet o iha sopivaist naura kaikil piarujutuil. Nee o huumori.
Mullo yks hauskane oma muisto tähä lopuks:
Ville - 3v. - tuli keittiö ja sanos 'äiti, sää olet paukuttanu'. Mää sihe, et 'en ol'. No Ville, et 'olet sää'. Ja mää joo tuahtunenas, et 'enkäpäs'. Ja Ville rauhotelle, et 'niin kato - sää olet paukuttanu, mut sää et ol KUULLU!'.

15.07.2019 12:07
Heli Laaksonen

Sää!

Mitä parhain sijaine!

Kiitos loma-aikkasest viästiavust ja piaruneuvonnast tääl viaraskirjas. (Nii ja meijän Kylämaatalousnäyttelyviarailust! Himpula, ko olin taas niin kiirune kaikkien touhujeni kans. Mut eik ollu hiano kylähulina tääl?)

 

Nyy o vihroviimen tämä kauhia heinäkuu taas ohitte. Ireoi on tullu ja menny, ko en ol päässy niit kellä esittämä. Mut nyy! Tervetulo toimelias elokuu!

 

Olen kuullu, et mun kirja valmistu Livonia Printis Latvias 1.8., ja näin käve. Sitä lähretti pikakuljettama Suame, mut see jumittus Pori lokistiikkakeskukse, ja mun on pakko viäl varrota 5.8. saak. Huamisse! Sit ne saan! Kamal! Hiano! Jännä! Määenkestmääenkest enkä ainaka nuku!

 

Aurinko.

Porkkana.

Vesi.

Laaksone.

 

04.08.2019 20:01
Maija

Hei vaan Heli,

Olen lukenu sinu kirjoja pojalleni paljon. Jo sillon ku maitoa imeskeli nii luin Pursua Otsolle. Sitä on luettu niin paljon, että niteet on jo vähän revenneet. Lähtisiks föli -kirjaa on myös luettu kauheesti.

Viime viikonloppuna Otso taas haki Lähtisiks föli -opuksen kirjahyllystä, ja naurettiin ittemme kiemuralle taas! Lempparitoiveteksti on Mitä mää tiärän Enontekiöst? Siinä hihityttää erityisesti se saamenkielinen kurssikuvaus. Jos ajattelit kirjoittaa joskus jatkoa noille tarinoille niin Otso ehdotti uutta aihealuetta: Mitä mää tiärän piaruist? Rohkea aihe, mutta sinähän oletkin rohkea nainen!

Kiitos tuhannesti sydäntä hyrsöttävistä tarinoista ja ihanista nauruista!

10.07.2019 13:09
Heli Laaksonen

Oi Maija ja voi Otso!

 

Kiitos riamastuttavast viästist! O nii ihana, et kirjoi lueta ja et niist tykätä - ja viititä viäl kirjailijal saak lähettä kiitos (vaik olenki tämmöne hiras vastama).

 

Lähtisiks föli? -kirjan jälkke o ilmestyny Ykköne, numerorunokirja (onk tuttu jo?) Piarun ystävil voissin suasitel Andrus Kivirähkin hullumaissi kirjoi, mitä olen kääntäny. Koiranne alkaa kohta kukkia ja Kun Musti muni mummon -tarinakokoelmat o syrämellise hullui. Mitä mahtais teijä Otso niist sanno?

 

Mun upouus runokirja o juur tullu kuulemma painost, mut en ol hänt ittiäs nähny. Ens viikol: Aurinko. Porkkana. Vesi. 

Sit en muust puhukka!

 

Näkymissi, kuulumissi, lukemissi!

 

Huli

 

 

04.08.2019 19:53
Martti Kavekari

Heii Heli !  Täsä taas piiitkäst aikka "hoikka poika Hollolast" ku kirjotta sul.

Sää olet tulos tänne Lahteenkin taas, ja mää yriti ostaa lippu sin konsertti-taloo, mut ei onnannu. Mää olen kai olnu liian kaua hiljaksi, et kait salasana ja muut kommervenki ovat unhottunu. Jottalai appu mää ny tarvittisi, et pääsisi taas sunt näkemä. Terveksi myös Outil.  Mä jään ny orottama et tulis jotaki avustava viästi ....

Terveksi Masa Hollolast.

26.06.2019 16:33
Heli Laaksonen

Heii heii Hollolan Masa,

kyl mää jo ihmettelinki, et misä sää olet! Kiva et siin - ja kiva et runoremmis viäl fölis!

Mää en ossa mittä älyllist sanno sun lippukysymykse. Toivon tiätty et ne noi vaa ja sutjakast sujuis ja sunt näkissin yleisös kans. 

 

Oleks näitte ohjeitte mukka toiminu ja oikkiast paikast huhuillu?

Aurinkokiarros - kirkasotsainen runokiertue loka-marraskuussa 2019

http://www.gramofoni.fi/heli-laaksoselta-tulossa-uusi-kirja-ja-runokiertue/


to 17.10. JÄRVENPÄÄ, Järvenpää-talo * (osta liput)
pe 18.10. LOIMAA, Metsämaa, Kalliohovi ** (osta liput)
la 19.10. LAHTI, Konserttitalo ** (osta liput)
su 20.10. KUUSANKOSKI, Pato Areena ** (osta liput)
ma 21.10. SALO, Kulttuuritalo KIVA ** (osta liput)
ti 22.10. PORI, Promenadikeskus ** (osta liput)
ke 23.10. TURKU, Turun VPK:n talo ** (osta liput)

su 27.10. HÄMEENLINNA, Verkatehdas https://www.verkatehdas.fi/tapahtumat#category=1
ti 29.10. HELSINKI, Savoy-teatteri * (osta liput)
ti 19.11. YLÄNE, Yhtenäiskoulu, juhlasali ** (osta liput)
ke 20.11. MYNÄMÄKI, Lukio ** (osta liput)
to 21.11. LOHJA, Laurentius-Sali ** (osta liput)
pe 22.11. TAMPERE, Tampere-talo *
(Tampereen runoillan järjestää Tampere-talo)

Lipunmyynti:
(*) Lippupiste
(**) Ticketmaster


Runokeikat klo 19. Kesto  n. 1,5 tuntti ellei enemmänki!
Liput alkaen 25 e + palvelumaksu
K-12

 

 

Valosa suvimiält sul! 

Nyy mää pirän vähä loma, uskoks!

 

Heli

 

28.06.2019 00:27
Priitta

Kauhial riamul hHanna löysi Helmi lähettämäst paketist KAKS TALO yhre siast!
Sijat Possu, Possum ja Possumi riakkus ja röhnis, ku nees sai muutta mun kans tähän toisse. Mää ole nii yltäkylläse onnelinen tääl ylimäises kerrokses. Ain, ku lähren kauppareisul, ni näen, ku sijat o sisustanu ai vaa lissä omi kerroksias. Takasimatkal yläkertta siat autta munt kantamises. Just äskö osti simmose harmalokikkaise sinise rivani ja oranssisi tyynöi. Sopi nii somasten toho sun asentama lattekaffe färissem permanto.
Täält korkjalt näky teil asti. Teil näyttä valikoitune iha oikkialaiset rikkaruahot koristaman teijä romantillist miljö.
Mää en nyt millä ehri kiittelemä ylettömäst, mut mää nostan punase filti lipputankosse liahuman kiitokseks!

24.05.2019 11:03
Heli Laaksonen

 

No juu Priitta Ymhs (ynnä muut, hHanna ja siat),

lykkäsin varatalon teil, ko tiäsin et teil o enemänki asukkai, ja varmast tarvitte välil semmost tila, et sais ol iha ittekses vaa. Vuarotelle sit! Mööplata saatte kaik niinko tykkätte.

 

Nii ja Lundellin pojal, kene ministeraiheise viästin mää vahinkos poistin, hyvä suve kans!

 

Mul o kesäheinäkuus kauhia vähän keikoi (kesäkuus juhannussunnuntaikeikka Valasrannal Kyästin kans, heinäkuus nolla). Koitan koot voimi elokuuhu. Sillo alka hHulina! Toivottavast!

 

Heli

 

 

21.06.2019 18:34
hHanna

Tervehdys!

Minä ainakin tilasin mökin englantilaisen ihailijasi toiveesta, ja supertehokas Helmi hoiti sunnuntaina noudon, kun ei me päästykään, ja pakkasi ja lähetti samantien edelleen tänne. Tilisiirrossa oli viesti "pikku mökki". Se on jo odottamassa noutoa Raision smartpostissa, kiitos sankarini Helmin, jatkaa sitten matkaa uuteen kotiinsa Kentiin.

Terveisin mökkihullu

hHanna

22.05.2019 18:47
Heli Laaksonen

 

Juur jotenki näi mää toivosin, et se olis mun seljän takan hoitunu ilma et mää itte huaman mittä.

 

Jos se näi men, ni suur kiitos asianosasil ja näkymissi, kuulumissi ja talois asumissi taas!

 

 

Heli

 

24.05.2019 02:05
Powered by JoomVita VitaBook