Tiäräktee, et ko kello on 16.30 meijän kiartue-enkel Ode tule ja määrä, et nyy o laitettava papiljotit päähä? Siin ei mukisemine aut. Ei ol muuten punahilkal kikkuroi, ko siili lähte kulkema klo 19.03.

Tampereen tyäviksen Suur näyttämö orotti tänä lemppiä hymy naamallas leijonankeltasines penkkeines ko Laitlan puskist tultti yli valtameren kokkoste lammikoitte ja rekkahumukuran - mää ja muu runokaravan ja kirjakauppa. Kyl see kannatti, ko nii suur ja mukava hyäkyaalto ihmissi tul runovaikuttei saama.

Ol hiano, ko kaik men niinko ajatelttu: meil ol laitettu ruakka valmiks, mää sain jonku näyttelijän kaunistautumishuane lainaks, ja kirjamyyjil näytetti heti oiva pystytyspaik. Tälläkin kertta siilimiähe ilmottautusiva heti hommi.

Tamperelaisil o aika kiva huumorintaju - ei tääl teatteris ainaka kannata yhtäkä ove avata ilma, et on kamera mukan. Joka pualel o elämän vitsikkäst pualest muistuttavi klapui ja tiarotuksi, mitkä täyty muistoihin talletta. Kui mää olin käsittäny et hämäläiset olis vähä ykstoikkosemppa väkke?Suuren teatterin mahtipontine välinevarasto otettin käyttö: lakritsinmustal laval saatti loihrituks valoil taivaankirkas tulo- ja lähtökäytävä, saippuakuplakone lennätyst varte pystytetti joku helikopterinpropellist rakennettu tuuletin - ja niin kuplat viilettiki yläilmoihi ko kiurut (näin kevä ensmäsen tänä, siin Hinnerjoen kohral läks pellolt pystysuara liitämä). Tampereen valomiähet: Kiitos visionäärisest toteutuksest!

Mää viihtysi laval niin kaua, et jourun vissi huamen erikses allekirjottaman paperin, misä luke, et jos esityksen kesto o runsas tunti, see ei tarkota kaht. Muute ei ohjelmatoimisto pääst munt lainka laval enä. Mää luppan! Mut ko juur saa suus auk ja ajatuksen kulkema, ni kamal see on takahuanessen tulla tyhjä toimittama.

Kyl ol jälles keika jälkkenki vilinä. Mukavaist ol nährä teit kaikki - tutui ja tutuiks tullei. Ja kui ihani mammoi, kui ihani! Maailman ykkösmamma Eila Roine ol yleisös ja tuli munt taputtama keika jälkke! Onneks mää en tiänny, olissin ruvennu yliyrittämä, ko teatterin ammattilainen kuulustele.

Koht o lähtö Häme syrämesse - katotan kuin korkkial Verkatehtan pojat saa kuplat nousema!