Kuva Samppalinnan kesäteatterin pyörivästä katsomosta ja sanamaija Helistä: Miikka Lappalainen


Nyy se jo pyäri: Eloheinäkesä-Eloheinäkesä-Eloheinäkesä ja Samppalinnan liikkuva katsomo!

Hyppä upouure suvikomedian föli, 15.6.-22.7.2017 o aik, Turun Samppalinnan kesäteatter on paik.
Kirjottajin Laaksose Heli ja Sankarin Heikki. Uut musiikki tek Lauri Tähkä.

http://www.samppalinnanteatteri.fi/eloheinakesa

 

Eloheinäkesän pressitilaisuudessa käsikirjoittaja päähenkilöineen:
Jarmo Koski Juhanne Vatulana ja Markku Huhtamo Puali Takamatkana.

Kuva: Titta Holanne / Gramofoni


Syräntalvel jo suven matkoi suunnitella, teatterlipui tilata, keikoi kuikuilla. Sen tähre muntki on kiiruust komennettu vaan kirjottama, et saan kesäkuuks valmiiks tekstit. Täsä alkuvuan mul o nimittäis suuruurastuksena tyän al näytelm Turkku, Samppalinnan suurel kesäteatteril, se on se yks Turun kukkuloitten kaunistuksist, ison myllyn al.


Näytelmän nimi o Eloheinäkesä, elämänkaaren kuvaus, kellon kääntämine kulkema vastpäivä. Fölis o semmossi henkilöi ko Juhanne Vatula, Puali Takamatka, Pike Niikseen, Kike Toinihavu, Pille Vanatallinn... Jo nimist voi huamata, et kysymykses o ankara ja vakava esitys, niinko kaik mun tähäsaakkasistaki. Eli komediallist o jälles tulos. Luves lissä Ajopäiväkirjast. Teattermiäs Heikki Sankari o siin mukan - hän pitä huale mm. siit, et näytelmä ei ol läpitte lounaismurtteine, vaik emmää kokonas kiälestäni luavu!

Tämän suhteellisen suvikomedian liput o jo myynnis -  ja niitte jäljil pääse tualt:

 

 

Vanhaks ei ol menny viäl viimesimmät kirjatka, Sylvia, Tuija ja Laulava patja (aikusil!) ja Wallinin Elinan kans tehty Semmoset ja Tommoset, Tapleti arvotus (mukulil!). Varma sul ne jo onki, mut jos viäl puuttu, ja kirjakaupas ei ollu, ni tila vaa, muin miähin, tualt meijän tilausosotteest: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Siält vasta iha oikkia ihmine, ja sin voi kirjotta vaik näi: "Hei vaa, mää olen Omanimi, ja tykkäissin tilata Sylvian ja Tuijan kotti, ja toisen viäl kavereil. 22 e + 22 e ne olis kaikkines yhteensä. Mun osotteeni olis tämmöne: Oma Osote. Ai nii, viäl kummilapsel tilaissin sen Tapleti arvotukse, se tais olla 24 e." Täl taval ko toimi, ni kirjat - misä o nimmari! - tule laskun kans kotti, postipoika otta oman  osuutes tiätty, ei he talkkoil kuljeta.

Kuva: Karri Laihonen

Tapleti arvotus mukulil, Sylva ja Tuija aikusil, Walliini ja Laaksone kaikil valomiälisil.

 

 

Mitä muut o, onk keikoi, kosk tulet meijän kylil, mitä uut?
Suunnitelmi o - uusist kirjoistaki, ihme kyl - ja jottan pikkukeikoi o muutamei, isomppan kiartuesse ei ol viäl tullu SUURT oivallust.


Toukohuhtimaaliskuus olen viissamp aikomuksissani.


Heli

 

 

Kuva Samppalinnan kesäteatterin maamerkkimyllyltä: Miikka Lappalainen