Kaustisten kansamusikkifestaril on tänä vuan teemamaan Varsinais-Suami ja munt pyyretti käsikirjotus-juantama ns. maakuntakavalkadi. Pe 11.7. meil o nyy sit runssan tunni varran kapsavi jalkoi ja napsavi suit ja viulu ja haitar ja harmonikka ja mitä muit näit soittimi pelimanneil onka. Varsinais-Suame maakunt o mul ain kotomaakunt, vaik mää misä elelissin. Hiano olla mukan. Runollises Runosmäe nuarisotilas esityst on käytty harjottelemas. Ohjelmas on mm. ennenäkemätönt akropatia: kaks nuart tanssijamiäst traija munt juantoasemi käsivarsies varas. Voitte usko, et EI ollu mu oma ehrotus! No, kyl maar nee samoil voimil lykkä munt sit ampulanssinki takaluukust sisäl, jos härslaaki iske tommosest elämänmuutoksest.


Jollette ol ollu aikasemmi Kaustisil, ni sanoissin, et tänä vuan voi ryhristäytty.


***

Mää  luulen, et en ol elämässäni ollu Forssas esiintymäs. Muistak joku et olissin? Nyy o jo korkkia aik, ko Lounais-Hämeen kirjanystävät käski munt sin Runo-Piknikil Suamen parhaimpan runopäivän eli 6.7. Sin o vapaa pääsy ja vapaa lava kaike lisäks - jos oikke runoilututta itteäki.

***

Raumal on keikka suvel yhrel sisäpihal ja Poris joskus heinäkuus - nimittäis toi Wallini Elina laitta semmosen pop-up elikkäs ilmestyskaupan pysty ja mää menen sin tuulkaappi lukema runoi. Näihi mun täyty ittekki oikke syventty, ennen ko uskallan tiarotta.


***

Perunist en tänä vuan pääse enkä tahrokka. Turus o jo monennet vuat ruakariamujuhla eli Neitsytperunafestivaali.  Siäl lupasin pittä alkupuhevuaro 13.6. - saan harjotust kiartuet varte ja lisäks uussi peruni lautasellisen taik kaks! 

Tual omil Perunannostosivuil on koht käynnistymäs perunanimikilpailu, miälkuvituksekkail tiaroks.


Heli

 

PS. Aamusi o iha valtava, tunketteleva valo! Sain sen kii linssi ette itte teos. Ko mene nukkuma - taik ei saa unt - ja kello o 4, kaik tiskitki o yltpäält valos, hajuhernekasvateist puhumattaka!